Спектроскопічне вивчення штучного і природного рингвудиту γ-(Mg, Fe)₂SiO₄ - Таран, М.М.; Кох-Мюллер, М.; Вірт, Р.; Абс-Вюрмбах, І.; Редер, Д.; Грешаке, А. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2008)
Штучний рингвудит γ-(Mg₁₋х, Feх)₂SiO₄ з 0,4 ≤ х ≤ 1,0 і різнозабарвлені мікрокристали природного рингвудиту в жилах ударного метаморфізму в шліфах двох хондритів 6S-типу вивчені методами рентгеноспектрального мікроаналізу, електронної мікроскопії та оптичної спектроскопії.