До мінералогії сезонних сульфатів мису Фіолент (Південно-Західний Крим) - Зінченко, О.В.; Савенок, С.П.; Андреєв, О.В.; Науменко, Є.В. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2008)
Комплексом методів вивчено колекцію зразків вторинних мінералів одного з узбережних відслонень зони окиснення сульфідної мінералізації мису Фіолент (Південно-Західний Крим). Установлено, що всі досліджені зразки є полімінеральними утвореннями, в яких одночасно співіснують у різних пропорціях сульфати Mg, Al, Fe²⁺, Fe³⁺, Ca тощо: пікерингіт (найпоширеніший), пікерингіт залізистий, гексагідрит, старкіїт, епсоміт, алуноген, ботріоген, копіапіт, ярозит, гіпс та ін. Старкіїт і ботріоген у Криму виявлено вперше.