П'яті наукові читання імені академіка Євгена Лазаренка - Матковський, О.І.; Сливко, Є.М. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2008)
У Львові 13—14 грудня 2007 р. відбулися П'яті наукові читання імені академіка Євгена Назаренка, організовані Львівським національним університетом імені Івана Франка та Українським мінералогічним товариством. Читання були присвячені проблемам мінералогічної кристалографії та приурочені до 100-річчя від дня народження І.І. Шафрановського і 95-річчя від дня народження Є.К. Лазаренка — відомих корифеїв мінералогічної кристалографії.