Засоби досягнення цілей діяльності вищої школи - Дєєва, Л.Г. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
Обґрунтовано необхідність і актуальність використання методів статистики нечислових даних для аналізу раціональності діяльності вищої школи. Визначено ознаки раціональних засобів досягнення цілей діяльності вищої школи, їх характер і значення. Проаналізовано засоби досягнення цілей в діяльності систем вищої освіти зарубіжних країн щодо встановлених ознак. Запропоновано використання розробленого інструментарію для комплексної оцінки раціональності діяльності вищої школи.