Визначення характерних рівнів води при нестабільних умовах переміщення водних мас по русловій мережі - Лук’янець, О.І.; Сусідко, М.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Визначення характерних рівнів води через витрати відповідної ймовірності має більшу перевагу щодо достовірності результатів, ніж застосування статистичних методів до багаторічних послідовностей рівнів, оскільки останні не завжди однорідні внаслідок нестабільності умов переміщення водних мас. Аналіз змін залежностей між витратами та рівнями води дозволяє виявити і навіть кількісно оцінити інтенсивність руслових деформацій і стійкість річкових русел.