Особливості озерних комплексів Західноукраїнського Полісся - Ільїн, Л.В. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Здійснено лімнолого-географічий аналіз озерних водойм, як важливих складових сучасних ландшафтів Західноукраїнського Полісся, з акцентом на пізнання генезису, історії розвитку, сучасного екосередовищного стану, оцінки природних ресурсів.