Комунальна власність як передумова реалізації господарської правосуб’єктності міста - Джабраілов, Р.А. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
У статті аргументовано, що комунальна власність виступає економічною основою господарювання саме міста. Визначено, що передумовою реалізації містом господарської правосуб’єктності є визнання його суб’єктом права комунальної власності. Аргументовано необхідність закріплення у Господарському кодексі України класифікації об’єктів права комунальної власності міста за ознакою ступеня залучення до господарського обігу.