Бібліотечно-інформаційна система як об'єкт комплексного бібліотекознавчого дослідження - Кулаковська, Т.Л. (Науково-технічна інформація, 2007)
У статті подаються результати дослідження питань виникнення, становлення і розвитку бібліотечно інформаційної системи НАН України. Визначено етапи і особливості діяльності системи, обумовлені історичними факторами розвитку. Побудовано концептуальну модель комплексного науково інформаційного центру на базі бібліотеки НДУ як оптимальної організаційної структури інформаційного забезпечення наукових досліджень на перспективу.