Конкурентоспроможність української економіки на ринках товарів і послуг країн СНД - Григоренко, В.К. (Науково-технічна інформація, 2007)
Окреслено основні проблеми української інноваційної системи на сучасному етапі, проаналізовано нинішній стан торгівлі високотехнологічною продукцією, виявлені певні тенденції та характеристики його розвитку. Досліджено специфіку і тенденції розвитку зовнішньої торгівлі України високотехнологічними товарами та послугами, на основі чого виявлені пріоритетні ринки збуту даної продукції. Зроблені конкретні висновки і пропозиції щодо підвищення ролі інноваційної продукції в підвищенні конкурентоспроможності українських підприємств.