Порядок притягнення до адміністративної відповідальності та проблема його застосування за вчинення адміністративного правопорушення - Удод, М.В.; Корна, В.М. (Інститут економіко-правових досліджень НАН України, 2009)
Розглянуто проблеми порядку притягнення осіб до адміністративної відповідальності. Відсутність чіткого законодавчого закріплення порядку притягнення до адміністративної відповідальності призводить до того, що окремі його стадії не виконується суб’єктами владних повноважень, що руйнує основні засади інституту адміністративної відповідальності. Запропоновано: внести зміни до чинного кодексу про адміністративні правопорушення, встановити обов’язкову досудову процедуру оскарження постанов про притягнення до адміністративної відповідальності, розробити концепцію відповідальності посадових осіб за порушення порядку притягнення до адміністративної відповідальності.