Дослідження сутності та складових фінансового механізму стійкого розвитку промислового підприємства - Єлецьких, С.Я. (Економіка промисловості, 2013)
Проведено дослідження сутності та складових фінансового механізму стійкого розвитку підприємства, визначено зовнішні та внутрішні чинники стійкого розвитку промислового підприємства, запропоновано модель ідеального стану стійкості підприємств у всіх напрямах його діяльності, у тому числі й фінансовому. Ключові слова: фінансовий механізм, структура фінансового механізму, система чинників стійкого розвитку, модель ідеального стану.