Характеристика экономических отношений на финансовом рынке Украины - Панасенко, А.А. (Економіка промисловості, 2013)
Розглянуто проблеми, особливості функціонування та взаємодії учасників фінансового ринку України. Обґрунтовано наявність внутрішніх фінансових джерел формування ресурсного потенціалу вітчизняних банків, доведено їх пріоритетність для країни порівняно із зовнішніми джерелами. Окреслено причини, що зумовлюють дефіцит ресурсного потенціалу в банківській системі України. Ключові слова: заощадження, нагромадження, банки, економічне зростання, посередники, фінансовий ринок, ресурси, трансформація, інвестиційний потенціал.