Состояние и перспективы применения экологических налогов в Украине - Гаркушенко, О.Н. (Економіка промисловості, 2013)
Задля вдосконалення екологічного оподаткування в Україні проаналізовано рівень надходжень від екологічних податків і визначено співвідношення ставок екологічних податків в Україні та провідних зарубіжних країнах. На базі проведеного дослідження запропоновано напрями зміни ставок екологічного податку в Україні. Ключові слова: екологічні податки, надходження від екологічних податків, ВВП, навколишнє природне середовище, забруднення.