Самоменеджмент в деятельности государственных служащих - Задоя, И.И. (Культура народов Причерноморья, 2011)
В Україні для практичного виконання завдань і функцій держави існує державна служба. Основними з багатьох завдань державної служби є створення ефективної системи державного управління (центрального, регіонального, місцевого), а також організація роботи державних органів так, щоб забезпечувати надання громадянам високоякісних суспільних послуг і дотримання прав і свобод людини.