Періодика 1920-х pp. як джерело вивчення пам'яткоохоронної діяльності в Україні - Рудий, Г.Я. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті на підставі матеріалів республіканської періодичної преси 1920-х рр. висвітлюються проблеми охорони пам’яток історії та культури в Україні.