Сучасні тенденції страхових послуг - Горлаков, О.С.; Ткаченко, К.С (Культура народов Причерноморья, 2011)
Страхування є послугою, яку надають за певну платню за цінами, що покривають витрати і приносять прибуток, а економічний простір, на якому реалізуються операції з купівлі-продажу цієї послуги, є страховим ринком. Страхування – одна із галузей економіки України, що досить динамічно розвивалася.