Студентство радянської України у пошуках «пролетарської» ідентичності (1920-ті pp.) - Рябченко, О.Л. (Інститут історії України НАН України, 2009)
У статті на основі широкого кола архівних джерел та різноманітних документів аналізуються шляхи конструювання студентами України «пролетарської» ідентичності, оскільки соціальне маскування було необхідною умовою отримання освіти молоддю, котра не мала робітничо-селянського походження.