Зовнішні загрози продовольчої безпеки України - Федулова, І.В.; Мостенська, Т.Л. (Культура народов Причерноморья, 2011)
В Україні останнім часом активізували свою діяльність транснаціональні корпорації агробізнесу, які стримують реформування АПК, що зумовлює руйнування продуктивного потенціалу вітчизняного агробізнесу.