Реалізація Біблійних ідей в драмі Лесі Українки «В катакомбах» - Колкутіна, В.В.; Тарабанчук, Л.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Метою статті є вивчення ідеї пророка в творі Лесі Українки «В катакомбах». Відповідно до зазначеної мети, своїми завданнями вбачаємо дослідження збіжностей ідеї пророка в Біблії та у драмі поетеси; вивчення функції пророка у ранньохристиянському суспільстві та зіставлення їх із сучасними тенденціями культурного та духовного розвитку суспільства.