Оцінка взаємозв’язку людського розвитку та конкурентоспроможності на міжнародному рівні: рейтинговий аналіз - Антонюк, В.П.; Прогнімак, О.Д.; Кузнецова, Д.В. (Економіка промисловості, 2013)
Статтю присвячено аналізу взаємозв’язку людського розвитку та конкурентоспроможності України в міжнародному порівнянні, його обґрунтуванні та визначенні відповідних умов для активізації людського чинника. Відсутність ефективної взаємодії науки, освіти, бізнесу, інституціональної системи є гальмом у досягненні високого рівня конкурентоспроможності країни. Дослідження визначило потребу у формуванні національного вектору розвитку освітнього, професійного, креативного потенціалу суспільства, що буде виступати головним чинником конкурентоспроможності. Ключові слова: людський розвиток, людський потенціал, конкурентоспроможність, економіч¬ний розвиток