Про деякі наслідки підписання Угоди про асоціацію з ЄС для металургії України - Нікіфорова, В.А. (Економіка промисловості, 2013)
Проаналізовано сучасний стан металургійної промисловості країн ЄС і розглянуто основні положення чинного у Євросоюзі «Action Plan for a competitive and sustainable steel industry in Europe». На основі цього визначено головні можливі проблеми та перспективи розвитку металургії України в коротко- та довгостроковій перспективі за умови підписання Угоди про асоціацію з ЄС з акцентом на екологічному й сировинному аспекті діяльності галузі. Ключові слова: металургія, Європейський Союз, інтеграція, Угода про асоціацію України з ЄС.