Процес «Спілки Визволення України» та зростання селянського опору в умовах суцільної колективізації - Климович, Н. (Сiверянський лiтопис, 2006)
Мета даної роботи полягає у з’ясуванні механізму використання матеріалів процесу «СВУ» на території сучасної Чернігівщини, пропагандистських цілях та реакції на нього з боку як населення, лояльного до влади, так і селян, які вперто чинили опір політиці колективізації.