Основнi вiхи дослiдження iсторiї Чернiгiвщини XVII столiття - Пиріг, П. (Сiверянський лiтопис, 2006)
У пропонованiй статтi розглядається стан iсторiографiї iсторiї Чернiгiвщини XVII столiття. Придiляється увага аналiзу висвiтлення дослiдниками окремих її питань у контекстi загальної iсторiї України.