Повстансько-партизанський рух проти білогвардійців на Київщині (вересень 1919 - січень 1920 рр.) - Ковальчук, М.А. (Інститут історії України НАН України, 2009)
На підставі невідомих архівних документів і спогадів сучасників досліджено розгортання повстансько-партизанського руху на Київщині проти білогвардійських військ генерала А.Денікіна в 1919–1920 рр., відтворено перебіг бойової діяльності повстанських загонів та визначено їх політичну спрямованість.