Судочинство в античних державах Північного Причорномор'я - Скржинська, М.В. (Інститут історії України НАН України, 2009)
На основі епіграфічних джерел та археологічних матеріалів висвітлюється діяльність судових установ як однієї з форм цивільної влади в античних полісах окраїн грецької ойкумени – Північного Причорномор’я.