Основні типи кераміки Середньої Наддніпрянщини другої половини ХV — початку ХVІ ст. - Оногда, О.В. (Інститут археології НАН України, 2008)
На основі опублікованих типологій кераміки із залученням результатів нових або неопублікованих досліджень зроблено спробу визначити особливості основних типів пізньосередньовічної кераміки Середньої Наддніпрянщини другої половини ХV — початку ХVІ ст.