До питання про статуру похованого в курганi Гульбище в м. Чернiговi - Дубинець, О. (Сiверянський лiтопис, 2006)
Курган Гульбище в Чернiговi є однiєю з найвизначнiших памяток археологiї давньоруського перiоду на територiї Пiвденної Русi. Вiн розкопаний ще в кiнцi ХIХ ст., отримав широку вiдомiсть пiсля публiкацiї Б.О.Рибакова в 1949 р. Автор проаналізував у ній i чернiгiвськi пiдкурганнi поховання. Однiєю з проблем, повязаних з похованням, є проблема визначення статури похованого.