Сучасний свiтовий стан i динамiка пiдтримки та розвитку iнновацiйних процесiв - Шкарлет, С. (Сiверянський лiтопис, 2006)
Комплексне дослiдження рiзноманiтних iснуючих у свiтовiй економiчнiй практицi iнструментiв стимулювання iнновацiйного процесу, за допомогою яких держава може впливати на зацiкавлення фiнансування iнновацiйної дiяльностi приватним бiзнесом; спiвпраця академiчних iнституцiй та приватного бiзнесу; створення належних умов проведення iнновацiйної дiяльностi; створення сприятливого внутрiшнього i зовнiшнього середовища для генерацiї iнновацiй; пiдтримки усiх видiв iнновацiй i сприяння створенню нових органiзацiйних структур та нових економiчних механiзмiв їх реалiзацiї; реалiзацiї програм розвитку окремих територiй на основi iнновацiйних моделей.