До iсторiї дослiдження Старогородської божницi в кiнцi ХIХ - на початку ХХ ст. - Ясновська, Л. (Сiверянський лiтопис, 2006)
Метою даної розвiдки є висвiтлення iсторiї збереження та вивчення Старогородської божницi в кiнцi ХIХ на початку ХХ ст. рiзними установами та згадати прiзвища її дослiдникiв.