Імітаційні ігри — ракурси й перспективи - Іваненко, Л.М. (№5, 2007)
Сьогодні імітаційні ігри, імітаційне моделювання дедалі ширше застосовуються у різноманітних сферах, передовсім в економіці, політиці, соціології, екології, адмініструванні, освіті, міському плануванні, історії. Їх використовують для підготовки фахівців відповідної кваліфікації, розв’язання окремих завдань досліджень, прогнозування, апробування запланованих нововведень. Застосовуються імітаційні ігри і в якості комунікації, мультилогу між спеціалістами різного профілю — як особлива «мова майбутнього». У пропонованій статті автор аналізує власний досвід конструювання і проведення ігор, розмірковує над перспективами ігровістики у моделюванні різних процесів у сучасному суспільстві.