Закономірності просторового розподілу грунтів та рослинного покриву балкових систем басейну р. Інгулець. Балка “Зелена” - Сметана, О.М.; Сметана, М.Г.; Красова, О.О. (Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України, 2009)
Досліджено закономірності просторової організації рослинного та ґрунтового покривів дослідної ділянки в балці "Зелена". Простежено їхній зв’язок та особливості спільного формування.