Проблеми морфології суцвіття видів роду Amaranthus L.: типологія, структура цимоїдів, метатопії - Андрущенко, О.Л. (Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України, 2009)
Для видів роду Amaranthus L. не існує єдиної назви типу складного суцвіття. Пропонується вживати термін "тирс". Розглянуто особливості структури цимоїдних суцвіть. Вперше описано конкаулесценцію в суцвіттях Amaranthus paniculatus L. та A. hybridus L.