Теоретические основы разработки гидропаровой турбины со знакопеременным движением рабочего тела для утилизации избыточного низкопотенциального тепла - Булат, А.Ф.; Чемерис, И.Ф.; Пимоненко, Д.Н. (Геотехническая механика, 2012)
Розглянута можливість утилізації низькопотенціального тепла у гідропаровий турбіні з радіальним каналом, що описується рівнянням гвинтової лінії із зміною напряму руху робочого тіла. Пропоноване технічне рішення забезпечує збільшення крутильного моменту і, отже, потужності турбіни.