Пути повышения эффективности грохочения и обезвоживания минерального сырья на вибрационных грохотах - Шевченко, А.И. (Геотехническая механика, 2012)
Експериментальним методом досліджено шляхи збільшення ефективності грохочення та зневоднювання мінеральної сировини на вібраційних грохотах. Наведено результати процесів грохочення та зневоднювання матеріалів різної крупності за допомогою дезінтегруючих елементів при різних питомих навантаженнях і режимах. Встановлено вплив на показники розділення і вологи амплітуди і частоти віброзбудження при імпульсному впливі на просіваючу поверхню.