Історія виникнення Ботанічного саду Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара - Кавун, М.Е.; Савчук, В.С.; Опанасенко, В.Ф.; Пахомов, О.Є. (Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка НАН України, 2009)
На основі маловідомих архівних та опублікованих джерел проаналізовано процес виникнення Ботанічного саду Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, зокрема, досліджено ініціативи інтелігенції Катеринослава щодо заснування Ботанічного саду.