К вопросу исследования процессов турбулентного переноса при движении воздуха в горных выработках - Аверин, Г.В. (Геотехническая механика, 2012)
Розглянуто процеси переносу тепла, імпульсу та примішок під час турбулентного руху, взаємозв’язані між собою, при цьому основні рівняння переносу мають ідентичну основу.Визначено розподілення швидкості у турбулентному потоці і розрахунок тертя під час стабілізованого руху повітря. Спрогнозовано аеродинамічний опір на основі завдання функцій шороховатості гірничих виробок.