Напряженное состояние пород вокруг выемочной выработки, охраняемой искусственными опорами - Канин, В.А. (Геотехническая механика, 2012)
Виконано математичне моделювання напруженого стану гірського масиву навколо пластової виймальної виробки після проходу лави за допомогою методу скінченних елементів при різних співвідношеннях міцності оточуючих порід і матеріалу штучної опори.