Обоснование параметров начальной микротрещины для определения трещиностойкости песчаников способом разрыва дисковых образцов - Бачурин, Л. Л.; Ревва, В. Н. (Геотехническая механика, 2012)
Описано підхід до оцінки характерного розміру поверхневого дефекту (умовної мікротріщини) для визначення тріщиностійкості пісковиків способом відцентрового розриву дискових зразків без штучних надрізів або тріщин. Представлено результати моделювання розвитку тріщини у дискових породних зразках.