Обоснование параметров режимов торможения мобильной подъемной установки - Самуся, С.В. (Геотехническая механика, 2012)
Одержані залежності допустимих уповільнень при гальмуванні в режимі підйому вантажу для різних співвідношень довжини схилу каната, маси кінцевого вантажу і довжини струни каната з обліком і без урахування динамічних процесів в струні каната.