Карти та геоінформаційні системи в Інтернет - Жданович, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2004)
У статті «Карти та геоінформаційні системи в Інтернет» розглянуті сучасні методи використання картографії в історичному дослідженні; подається короткий огляд джерел історичних карт в Інтернет і пояснюються перспективи їх використання.