Світові та українські музеї в умовах інформаційно-комп’ютерного суспільства - Черченко, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2004)
У статті розглядаються передумови створення комп’ютерних інформаційних систем музеїв України (українського музейного сегмента в Інтернет) наприкінці ХХ – на початку ХХІ ст.