Обіг турецьких монет та їх позначення на території Буковини та Молдови - Огуй, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2004)
У статті аналізується обіг турецьких монет на території Буковини в ХV-ХІХ ст. на основі архівно-документальних згадок та скарбових знахідок. Для аналізу враховуються як історико-економічні умови монетного карбування в Туреччині, імпортного за своїм характером, так і особливості грошового обігу Молдови (1370–1774). Паралельний обіг турецької та австрійської монети після входження до складу Австрії (1774–1918) був зменшений після 1787 р. та відмінений у 1820-х рр. через погіршення срібла.