Оценка влияния релаксации на сорбционную метаноемкость угольных пластов - Корнилов, М.Г. (Геотехническая механика, 2012)
На основі використання методу молекулярної механіки виконано оцінку ступеня впливу релаксації на процес утворення метану у вугільному пласті. Виконано орієнтовний розрахунок кількості метану, який утворився у вугільному пласті внаслідок процесів релаксації молекулярної структури вугілля.