Применение невзрывчатых разрушающих составов при проведении выработок вслед за лавой - Касьян, Н.Н.; Сахно, И.Г. (Геотехническая механика, 2012)
Запропоновано спосіб проведення гірничих виробок слідом за лавою, що грунтується на руйнуванні порід за допомогою невибухових руйнуючих складів (НРС). Отримані формули для розрахунку параметрів бурових робіт при реалізації способу. Наведена конструкція патрона НРС, що дозвляє вирішити технологічні питання доставки, фіксації НРС в шпурі, та управляння напрямом руйнування порід.