Влияние упругих свойств горных пород на процесс складкообразования в слоистом массиве Земной коры - Чехов, В.Н. (Геотехническая механика, 2012)
В межах моделі кусково-однорідного середовища на основі тривимірної лінеарізованої теорії стійкості розглянута проблема складкоутворення у шаруватому масиві Земної кори.Механічні властивості шарів описуються моделлю ізотропного лінійно пружного тіла. Наведено чисельні результати розв’язку конкретних задач для шаруватого масиву з двома шарами, що чергуються.