Історична топографія Київських Липок за картографічними та писемними джерелами XVIII – початку XX ст. - Попельницька, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2004)
Дослідження присвячене історичній топографії одного з найвідоміших центральних районів Києва, Липок, що має цікаву історичну долю. Запропонована розвідка базується як на вже опублікованих джерелах, так і на невідомих широкому загалу дослідників документальних і картографічних матеріалах з київських архівів.