Історико-географічні та етнографічні матеріали досліджень української діаспори дельти Дунаю - Іщенко, Я. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2004)
Рецензія репрезентує книгу, яка містить чимало опублікованого вперше картографічного матеріалу. Видання становить інтерес для дослідників Задунайської Січі, поселень запорожців, утворення української задунайської діаспори. Про значну роль росіян і українців у освоєнні дунайської дельти свідчить багато наведених автором назв. Працю характеризує велика кількість використаних джерел і вона є значним внеском до вивчення історичної географії північної Добруджі, дунайської дельти та українського Придунав’я.