Отдел механики взрыва горных пород: история создания и основные этапы деятельности - Ефремов, Э.И. (Геотехническая механика, 2012)
У статті викладені основні напрями діяльності одного із старіших відділів інституту і охарактеризовані найважливіші результати, одержані його співробітниками. Розроблені механізми руйнування твердих середовищ з урахуванням їх властивостей, параметрів вибухового імпульсу та свердловинних зарядів.