История создания и развития отдела проблем разрушения горных пород - Васильев, Л.М. (Геотехническая механика, 2012)
Викладено етапи формування колективу відділу і результати його роботи з 1961 р. по 2012 р. Відділ займався, на етапі становлення, механікою руйнування гірських порід, термічного руйнування гірських порід і комбінованого (термомеханічного) руйнування гірських порід. Це дозволило у подальшому розвинути дослідження в напрямку розробки і створення термобурів для підприємств, а також руйнування міцних порід машинами ударної дії.