История создания и развития отдела физико-механических основ горного транспорта - Максютенко, В.Ю. (Геотехническая механика, 2012)
Викладено історію відділу фізико-механічних основ гірничого транспорту від його створення в 1968 році до теперішнього часу. Висвітлено основні наукові досягнення відділу щодо створення і удосконалення стрічкового конвеєрного і колесо-рейкового шахтного транспорту.